Een nieuwe e-mailserver voor softwarebedrijf Aexis

Aexis staat als software bedrijf enerzijds bekend als verkoper van softwarepakketten die gericht zijn op financiële diensten binnen bedrijven en fungeert als partner van softwaremakers. Anderzijds levert Aexis ook consultancydiensten om softwarepakketten op maat van de klant te maken.

Maar een bedrijf met drie vestigingen kan niet optimaal en efficiënt functioneren als alle drie de vestigingen met andere e-mailservers werken. En om dat probleem op te lossen, deed men bij Aexis beroep op de expertise van TWS.

De uitdaging

Aexis heeft drie vestigingen in Europa: in Frankrijk, Nederland en België,  waar het moederbedrijf zich bevindt. Alle drie de vestigingen werkten eerst met eigen e-mailservers. Met andere woorden: elke vestiging verwerkte mails op een andere manier. Aexis investeerde in het opzetten van één server voor de drie vestigingen, omdat er steeds minder mensen zich bezighielden met IT, om problemen met personeelsverloop voor te zijn en om geen risico te lopen op digitale problemen.

“Het risico lopen om door problemen met de hardware of software in een situatie terecht te komen waarin we verschillende dagen of misschien zelfs weken geen e-mails meer ter beschikking hadden, wilden we absoluut vermijden. En wanneer er maar één persoon binnen het bedrijf zich bezighoudt met IT, wordt dit risico alleen maar groter. Om deze reden deden we beroep op TWS.” Vertelt Kris Schepens, verantwoordelijke voor de IT-afdeling binnen de groep Aexis.

Twee projecten

Het eerste project waar TWS Aexis mee uit de nood hielp, was dus het overschakelen van de eigen e-mailservers naar Microsoft 365. Het risico op (langdurige) problemen is hiermee van de baan en binnen het volledige bedrijf werkt iedereen op dezelfde manier.

“Vanuit dit eerste project is er een verdere samenwerking gegroeid. Deze gaat veel verder dan enkel Microsoft 365. Zo zorgde men bij TWS voor een nieuwe firewall voor de drie vestigingen en zochten we samen naar nieuwe back-up oplossingen. Ook kan ik op elk moment beroep doen op TWS wanneer er zich een probleem voordoet waar ik zelf niet genoeg kennis over heb.”

Voordelen voor drie vestigingen

“De hulp van TWS bood ongetwijfeld voordelen voor alle drie de vestigingen, doordat Microsoft stevige garanties biedt. Ook biedt Office 365 meer dan enkel oplossingen voor het gebruiken van onze mails. We hebben nu de mogelijkheid om sharepoint websites aan te maken, we kunnen makkelijker documenten delen en het is ideaal om via Microsoft Teams een videocall op te zetten. Vooral sinds COVID zijn we heel erg tevreden over deze extra functionaliteiten.”

“TWS is dan misschien een klein IT-bedrijf, maar bij Aexis zien we dit als een groot pluspunt. Je spreekt elke keer met mensen die zeer vriendelijk én professioneel zijn. Ook weten ze allemaal heel goed waar ze mee bezig zijn en zijn ze echt een krak in hun vak. De migratie van de e-mailserver was bijvoorbeeld afgehandeld voor iedereen het goed en wel besefte. Zo goed als niemand ondervond hier problemen door. Wij kunnen TWS dan ook alleen maar aanbevelen.”

Ook bij TWS zijn we enorm blij dat we met Aexis kunnen en mogen samenwerken en dat we op deze manier ook onze stempel een beetje kunnen drukken in het buitenland. Een mooie samenwerking tussen Aexis en TWS, waar beide bedrijven meer dan trots op zijn.