Efficiënte en snelle software voor Tokai Optecs

Tokai Optecs, een Belgisch-Japanse joint venture, biedt een omvangrijk aanbod aan brillenglazen op maat aan. De nauwe samenwerking tussen Tokai Optecs en Tokai Optical Japan stimuleert de continue ontwikkeling van nieuwe materialen, ontwerpen, behandelingen en hoogtechnologische vervaardigingsprocessen.

Met klanten in België, filialen in de UK, Italïe en de Emiraten en distributeurs in bijna alle landen van de EMEA-regio, moet Tokai produceren en leveren in en aan een brede regio; zeg maar van Tienen tot Johannesburg. En dat moet op snelheid gebeuren. Om deze snelheid te garanderen en de productievolgorde te bepalen, doet Tokai beroep op software geschreven door TWS.

De uitdaging

Met verschillende internationale distributeurs, is het niet altijd even makkelijk om een goed overzicht te bewaren. Consumenten zien ook graag hun bestelde producten snel geleverd worden. Wie op zaterdag glazen bestelt voor zijn/haar bril, verwacht een snelle opvolging.

“Succesvolle internationale business betekent niet dat wat werkt in België gewoon gekopieerd kan worden. Producenten en processen moeten aangepast worden aan de eisen van de desbetreffende markt. Dit wil zeggen dat er, op regelmatige basis, binnen ons standaard automatisatieprogramma heel wat uitzonderingen of aanpassingen toegevoegd moeten worden. Onze software is als het ware een levendig iets. Dit is mede mogelijk omdat er steeds iemand van TWS aanwezig is in onze eigen kantoren.” zegt Kurt Leuridan, CEO van Tokai Optecs.

9e positie wereldwijd

“De software van TWS biedt ons heel wat voordelen. Een voorbeeld hiervan is de automatisatie van de prioriteit in onze productie. Wanneer een opticien brillenglazen bestelt bij Tokai, leest TWS dit uit via de software. Onze arbeiders in de fabriek zien meteen welke zaken eerst afgehandeld moeten worden. Op deze manier wordt de productie in prioriteiten binnengetrokken.”

“De automatisatie en de flexibiliteit om uitzonderingen per land te implementeren, zijn de redenen waarom we met Tokai zo goed scoren in een markt die erg concurrentieel is. We staan op de 9e positie wereldwijd om precies te zijn. Heel wat concurrenten trokken naar China, omdat men daar goedkoper kan produceren. Het feit dat wij blijven produceren vanuit België en Japan, wat allesbehalve low cost landen zijn, is te danken aan deze doorgedreven automatisatie. En daar zijn we ontzettend trots op en heeft TWS zeker een belangrijke bijdrage toe geleverd.”

Nooit getwijfeld over TWS

“Bij Tokai hebben we op geen enkel moment getwijfeld over het feit of TWS al dan niet de juiste partner was. Al snel ondervonden we dat ze enorm bereikbaar zijn en zeer oplossingsgericht denken. Ja, organisatorisch kan je misschien beter voor een grotere partij kiezen, want op dit moment zijn we afhankelijk van één persoon. Maar het kiezen voor een grotere partij staat niet altijd gelijk aan een betere contactpersoon. De snelheid, flexibiliteit en bereikbaarheid van TWS zijn absoluut enorm grote pluspunten en maakt van Tokai een zeer tevreden klant.”

TWS is enorm tevreden Tokai te mogen ondersteunen in hun groeiverhaal en in het groeien naar een efficiënte werkstijl. Want wie efficiënt aan de slag kan gaan, werkt beter en boekt zo ook betere resultaten. En daar werkt TWS graag samen met de klant aan.