Maatwerk in Business Central voor Euroblast

Euroblast is specialist op het gebied van het stralen en conserveren van staalplaten voor scheepsbouw, tankbouw, offshore en industrie. Euroblast werkt voor de top en subtop van de staalwereld van Europa.

Het doel van Euroblast is om haar klanten te voorzien van de meest complete oplossingen voor projecten. En dat kan enkel door efficiënte processen die de werking van Euroblast centraliseren en automatisch laten lopen. Voor deze IT-uitwerking deed het bedrijf beroep op TWS.

De uitdaging

“Om staal te bewerken zijn er heel wat verschillende productiestappen van belang. In onze fabriek werken we bijvoorbeeld met 7 verschillende soorten verf die allemaal op het juiste moment aangebracht moeten worden. Dit proces wilden we digitaal toelichten aan onze arbeiders. Zo weten zij perfect welke taak ze wanneer moeten uitvoeren. De eerste stappen hadden we hiervoor reeds gezet en over ons huidige systeem waren we zeer tevreden. Wel wilden we dit verder uitbreiden. TWS was al in beeld bij Euroblast doordat ze ons hielpen op vlak van infrastructuur. Dit resulteerde in een reeds opgebouwde vertrouwensband, dus voor ons was de keuze snel gemaakt om weer met TWS in zee te gaan.” zegt Manon Bos, General Manager van Euroblast.

TWS ging aan de slag met Microsoft Dynamics 365. Dit resulteerde in maatwerk, want naast de installatie van Dynamics, integreerde TWS ook de oude functionaliteiten en zorgde voor verdere uitbreiding. Offertes, de planning van de fabriek, de stock, HRM-management… Zelfs de bestelling van schoenen voor de medewerkers is terug te vinden in dit nieuwe systeem.

Maatwerk in Business Central

Om het nieuwe systeem van Dynamics te integreren bij Euroblast, werkte TWS stap voor stap. De eerste stap was het analyseren van het originele pakket. Hier was enige wiskundige kennis voor nodig, aangezien TWS moest nagaan hoe alle prijzen werden berekend. Zo werd voor elke plaat het gewicht, de verf, het verlies van verf… berekend.

Na de analyse ging TWS aan de slag met het opstellen van een actieplan. Dit actieplan gaf een duidelijk antwoord op hoe de resultaten van de analyse het beste geïmplementeerd konden worden in Business Central.

Dynamics levert heel wat voordelen op

“Dankzij TWS hebben we bij Euroblast mogen ondervinden dat Dynamics heel wat voordelen oplevert. De belangrijkste is tijdswinst, aangezien alles aan elkaar gekoppeld is en alle bedrijfsinfo gecentraliseerd is. Daarnaast kunnen onze medewerkers heel wat info kwijt in dit systeem. Van de taken die ze afwerkten, hoe lang ze hierover deden etc. Op deze manier hebben wij steeds een duidelijk en accuraat zicht op de werking van ons bedrijf en kunnen we snel ingrijpen bij mogelijke issues. Dit resulteert dan weer in een groot concurrentievoordeel.”

“Naast deze voordelen van Dynamics, heeft TWS als partner ook enorm veel voordelen. Ze werken enorm snel en zijn altijd bereikbaar. TWS denkt ook mee naar oplossingen en voer de verschillende noden van Euroblast. Hierdoor is Dynamics niet standaard, maar wel op maat. En dat levert ons alleen maar voordelen en goede resultaten op.”

Ook TWS is enorm blij om een bedrijf als Euroblast verder te kunnen helpen en te kunnen bijstaan bij hun digitalisering.

Meer weten over de mogelijkheden van digitalisering? Download gratis onze videomodules en kom alles te weten over het wat, waarom, wanneer en hoe van digitalisering.