Security starts with you!

Doordat we steeds meer tijd online doorbrengen, is de veiligheid van onze toestellen én van onze accounts nog belangrijker geworden. Denk maar aan een kwaadwillig persoon die uw identiteit wil stelen en in uw naam zorgt voor torenhoge rekeningen. Of een ander kwaadwillig persoon die uw toestel overneemt en zo bedrijfsgegevens weet te bemachtigen. Het zijn slechts een paar voorbeelden die aantonen dat “security” meer dan ooit een belangrijk gegeven is geworden.

Om ervoor te zorgen dat ook uw medewerkers op een veilige manier op het internet kunnen surfen, geven we graag enkele tips & tricks mee.

Gebruik sterke wachtwoorden en verander deze regelmatig 

  • Een sterk wachtwoord bestaat uit minstens 6 tekens, waaronder kleine letters en hoofdletters aangevuld met symbolen en/of cijfers. Door al deze zaken toe te passen, wordt het moeilijker om uw wachtwoord te achterhalen en blijven uw accounts beveiligd.
  • Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende toepassingen/websites. Gebeurt het toch dat iemand het wachtwoord van bijvoorbeeld uw Facebookpagina kon achterhalen? Dan blijven uw andere accounts toch beschermd, doordat je hier een ander wachtwoord gebruikte.
  • Een password manager gebruiken kan een uitstekende hulpmiddel zijn om unieke wachtwoorden te genereren en bij te houden voor verschillende websites/toepassingen.
  • Gebruik 2-factor authenticatie waar mogelijk. Dit is een authenticatiemethode waarbij u als extra een unieke code moet ingegeven om te bewijzen dat u diegene bent die wil inloggen. Dit kan gebeuren door een unieke code via sms te laten versturen of door een applicatie op uw smartphone/tablet.

Laat uw toestel nooit onbeheerd achter 

  • Log uzelf uit en vergrendel het toestel wanneer mogelijk. Zo voorkomt u dat iemand anders toch snel aan de haal gaat met belangrijke gegevens.
  • Gebruik geen openbare computers/toestellen om bedrijfsgegevens te raadplegen. U weet namelijk nooit wie er kan meekijken.

Weet waar u verbinding maakt

  • Probeer publieke, gratis hotspots te vermijden. Het lijkt een handig gegeven, maar openbare hotspots zijn zeer gemakkelijk na te bootsen. Hierdoor kunnen verstuurde gegevens makkelijk in de handen van kwaadwillige personen vallen. Indien mogelijk gebruikt u best een 4G-verbinding of een VPN-connectie.
  • TIP! Wist u dat hedendaagse smartphones een eigen hotspot functie hebben? Hierdoor verandert u uw smartphone in een persoonlijke hotspot waarbij u zeker bent dat die verbinding veilig is.

E-mails en bijlagen

  • Bijlagen in e-mails kunnen ervoor zorgen dat kwaadwillige software op het toestel terecht komt. Die kan niet alleen schade veroorzaken aan uw computer, maar ook aan de toestellen die verbonden zijn met het hele netwerk. Belangrijk om mee te geven aan uw medewerkers: open nooit een e-mail met bijlage van een onbekende afzender!
  • Een ander belangrijk gegeven om uw medewerkers op attent te maken is het volgende: staat er een linknaar een website in de e-mail? Wijs deze dan eerst even aan voor u deze aanklikt. Hierdoor kan u controleren of deze naar een al dan niet gekende website verwijst.

Sonical by TWS biedt verschillende securityoplossingen aan om veilig te kunnen werken, zowel binnen als buiten kantoor. Neem zeker contact met ons op voor vrijblijvende informatie en/of een security audit.