Wat als… u geen back-up heeft?

Wat als… u geen back-up heeft? 

U denkt misschien dat u geen back-up nodig heeft, maar ongelukken gebeuren enorm snel… Wat als u, op een verwarde en hectische ochtend, een tas koffie omstoot over uw computer? Of wat als u een usb-stick vindt, deze op uw computer aansluit om na te gaan van wie deze is en dan merkt dat er geen bestanden meer aanwezig zijn op uw computer? Sonical by TWS geeft u graag tips.

Stel dat u effectief al uw bestanden en mappen kwijt bent op uw computer en er geen back-up voorhanden is. Of de bestaande back-up ook geïnfecteerd en onbruikbaar is. Dit is een aanzienlijk verlies voor u (en uw bedrijf) en het is een tijdrovend proces om alles opnieuw operationeel te maken.

Daarom is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat u steeds kan terugvallen op een back-up plan en het herstel van deze gegevens.

Onedrive / Sharepoint

Een back-up biedt zeker een oplossing voor het herstellen van de gegevens die op de laptop stonden, mits er een ander systeem beschikbaar is waarop u deze gegevens kan bekijken of herstellen.

Een betere oplossing dan een back-up is gebruik maken van MS Onedrive of SharePoint. Niet alleen staat hier uw date veilig in de cloub, u kan deze ook steeds raadplegen vanop eender welke computer én zelfs via de smartphone.

Een back-up maken moet geen ingewikkeld proces zijn en kan zelfs volledig geautomatiseerd worden.

De 3-2-1 regel

De beste back-up richtlijn die u kan hanteren is de 3-2-1 regel:

  • 3: Zorg voor minstens 3 kopieën van uw data
  • 2: Bewaar de kopies minstens op 2 verschillende media
  • 1: Bewaar minstens 1 kopie buiten uw organisatie

Hoe gaat Sonical by TWS aan de slag om dit probleem te vermijden?

  • 1 kopie van het bestand plaatsen we op het toestel zelf, bijvoorbeeld op de server. Daarnaast implementeren we een extra interne harde schijf. Hier komen alle back-ups van de belangrijkste gegevens op te staan.
  • 1 kopie van het bestand plaatsen we op een externe harde schijf in het netwerk. De volledige back-up van het systeem en alle data op een harde schijf koppelen we intern aan het netwerk (NAS).
  • 1 kopie plaatsen we in de cloud.
  • En het allerbelangrijkste: monitoring! Wij houden de vinger aan de pols en controleren continu of de back-ups correct worden genomen. Indien nodig, grijpen wij in.

Sonical by TWS kan niet alleen een security audit uitvoeren, maar ook een volledig op maat gemaakte back-up oplossing aanbieden. Deze stemmen we af op uw bedrijfsnoden en wensen. Voor meer informatie kan u ons altijd contacteren.