Cloudservers: een must voor elke kmo

Een cloudserver, ookwel een beveiligde externe server, biedt elke kmo écht een meerwaarde. En ja, ook uw kleinere kmo. Want we durven er geld op inzetten dat er soms al eens een document verloren gaat door een pc-crash of dat u niet kan doorwerken omdat de bedrijfsserver even een momentje downtime inlast. Cloudservers zijn echt een must. We delen gaag de voordelen van cloudservers en helpen u bij de keuze tussen een public of private cloudserver.

Efficiëntere werking dankzij cloudserver

De bedrijfsinformatie is de motorolie van uw bedrijf. Het is voor een efficiënte werking in uw onderneming essentieel dat de data altijd en overal beschikbaar zijn. En we durven er geld op in te zetten dat er soms al eens een documentje verloren gaat door een pc-crash, dat u niet kan doorwerken omdat de bedrijfsserver even een momentje downtime inlast, of er hier en daar al eens een virus wat schade heeft aangericht aan alle informatie. Allemaal ongemakken die u kan voorkomen door te kiezen voor een cloudserver. Want daarmee:

  • Zijn uw data altijd beschikbaar.
  • Is de informatie optimaal beveiligd.
  • Zijn back-ups verzekerd.
  • Bespaart u op de IT-kosten.

Kortom: met cloudservers verhoogt u de efficiëntie in uw kmo.

Public of private cloudserver

Wanneer u een cloudserver moet kiezen, is the sky the limit. Afhankelijk van uw behoeftes gaat u voor een public cloudserver zoals Microsoft AzureTM of een private cloudserver.

Het verschil? Een public cloudserver is gemakkelijk op te stellen, maar u weet niet precies waar de data staan. En u moet de regels van de aanbieder respecteren. Een private cloudserver is flexibeler, biedt u meer mogelijkheden tot maatwerk en maakt dat u precies weet waar de data zich bevinden.

U betaalt enkel als de cloudserver wordt gebruikt.

Traditionele serveroplossingen zijn doorgaans gebaseerd op piekbelastingen, die alleen tijdens bepaalde momenten in het jaar voorkomen. Het is een dure oplossing die waarborgt tegen langzame systemen of, in het ergste geval, het verlies van toegang. In de perioden zonder piekbelasting zijn de servers te krachtig en heeft uw bedrijf een dure en onnodige overcapaciteit.

De cloudserver gebruikt consumption based hosting. Hierdoor betaalt u alleen voor de servercapaciteit die u nodig heeft. De omgeving is schaalbaar en op elk moment aan te passen aan uw behoeften.

Bij een onverwachte belasting wordt de capaciteit automatisch verhoogd of verlaagd om storingen en onnodige kosten voor overcapaciteit te voorkomen. U betaalt alleen voor wat u gebruikt.

Een cloudserver kiezen zonder keuzestress

Overtuigd dat cloudservers echt een must zijn? Wilt u zonder keuzestress de juiste cloudserver voor uw kmo vinden? Wij geven u graag persoonlijk advies. Zo weet u zeker dat u de beste cloudoplossing krijgt voor uw bedrijf.