Nieuw: Sonical by TWS breidt uit met een EDR-oplossing om uw bedrijf optimaal te beschermen

We spraken in het verleden al veel over beveiliging, antivirus en meerdere toepassingen die bedrijfsnetwerken beter kunnen beveiligen. Maar zoals bij alles, staat technologie niet stil. En helaas ook de gevaren niet. Criminelen hebben vandaag de dag steeds meer trucjes om in uw systeem in te breken, met uw beeldscherm mee te kijken, uw toetsaanslagen te registreren, of uw bestanden te versleutelen en daarna losgeld te vragen. De hedendaagse bedreigingen op cybercrime gebied beperken zich al lang niet meer tot enkel en alleen de mogelijkheid om een virus op te lopen. Opletten is één zaak: niet op verkeerde websites komen, geen verdachte bijlagen openen… maar toch kan het ons allemaal overkomen.

Wist u dat:

  • Er dagelijks 300.000 nieuwe malware virussen bijkomen?
  • 43% van alle cyberattacks gericht is op KMO’s?
  • 82% van alle cyberattacks niet wordt ontdekt door traditionele antivirusprogramma’s?
  • De gemiddelde kosten voor het herstel beginnen vanaf €300 per eindgebruiker?
  • Het geen kwestie is van “gaat het gebeuren?”, maar een kwestie van “wanneer?”

Om ervoor te zorgen dat uw KMO steeds beschermd is, breiden we bij Sonical by TWS het traditionele antiviruspakket uit met een optionele EDR-oplossing SentinelOne Endpoint Protection.

Wat is EDR?

EDR staat voor “Endpoint Detection and Response”. Elk apparaat dat verbinding kan maken met het centrale bedrijfsnetwerk van uw KMO, wordt beschouwd als een eindpunt (Endpoint). EDR analyseert bestanden en programma’s die doorlopen worden op geavanceerde dreigingen. Ook zorgt het ervoor om deze in een vroeg stadium te herkennen en onmiddellijk de juiste acties te ondernemen.

Waarom is Endpoint protection zo belangrijk?

Endpoints zijn vaak de zwakste schakels in een netwerk. Dit kan een thuis- of bedrijfsnetwerk zijn. Welk netwerk het ook is, het is meestal via het beginpunt dat hackers malware-aanvallen kunnen uitvoeren, gegevens kunnen verkrijgen en bedrijfsprocessen kunnen onderbreken. En laten we eerlijk zijn, dat willen we allemaal vermijden. Om de veiligheid van het totale netwerk te versterken, is het dus zeer belangrijk de endpoints goed te beveiligen!

Wat is dan het verschil met een gewone antivirus?

Een gewone antivirus scant uw systeem en gaat hierbij letterlijk een lijstje af met bekende virussen. Vindt de antivirus een overeenkomst? Dan krijgt u hiervan een melding, zodat u meteen actie kan ondernemen.

Bedreigingen ontwikkelen zich tegenwoordig echter sneller dan ooit, met als gevolg dat die lijsten zelden compleet en up to date zijn.

Waarom is onze EDR-beveiliging beter?

Onze EDR-beveiliging grijpt op een veel slimmere manier in. Deze gaat niet uit van een lijst met gedefinieerde bedreigingen, maar werkt op basis van AI (Artificiële Intelligentie) en kan je inschakelen op vier domeinen: Preventie, Detectie, Actie en Analyse. Verdachte activiteiten worden onmiddellijk herkend en tegengehouden, ook al staan deze (nog) niet op een viruslijst.

De doorlopende analyse van gegevens zorgt ervoor dat deze artificiële intelligentie weet wanneer het actie moet ondernemen en draait (potentieel) gevaarlijke acties terug. Zelfs bij versleutelde bestanden kan het geïnfecteerde bestanden herstellen.

Kortom, EDR is, als u het ons vraagt, dé volgende stap in het beveiligen van systemen tegen de huidige dreigingen.

Werkte ons enthousiasme aanstekelijk? Contacteer ons dan zeker vrijblijvend voor meer informatie of een demo! Meer weten over ons security aanbod? Dan kan u dat steeds hier bekijken.