5 voordelen van het werken met Microsoft Business Central

Microsoft Dynamics 365 Business Central is binnen het Microsoft pakket dé ERP-oplossing bij uitstek om je bedrijfsprocessen te beheren. Zo stroomlijnt het je processen, en maakt het zakelijke beslissingen makkelijker. En dat zeggen wij niet alleen. Het toonaangevende Amerikaanse zakenblad Forbes riep Business Central uit tot het beste ERP-systeem van 2024 

Maar waarom zou jouw KMO voor Microsoft Dynamics 365 Business Central moeten kiezen? En welke voordelen brengt het echt met zich mee? Wij sommen hieronder alvast vijf voordelen op die je kunnen helpen bij het maken van je beslissing om over te schakelen! 

1. Naadloze integratie met Microsoft Office 365

Omdat Business Central ook uit de stal van Microsoft komt, integreert het naadloos met andere Microsoft 365 applicaties of toepassingen zoals MS Teams of Outlook.  

De integratie met Outlook maakt het bijvoorbeeld mogelijk om snel en makkelijk een offerte aan te maken en te versturen vanuit je vertrouwde e-mailomgeving. Multitasken was nog nooit zo simpel als nu. En dankzij de look en feel die Business Central heeft overgenomen van je vertrouwde Officepakket, krijgen ook nieuwe gebruikers het pakket snel onder de knie. 

2. Webbased platform 

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een webbased platform wat voor jou als KMO heel wat voordelen oplevert. Werk waar je wil, wanneer je wil, op het toestel  en in de browser die jij verkiest.  

Daarnaast is het ook beschikbaar als cloud oplossing, waardoor je profiteert van de voordelen van Softaware-as-a-Service (SaaS). Dit betekent dat je direct toegang hebt tot nieuwe functionaliteiten en updates zonder bijkomende kosten. Bovendien dien je je geen zorgen meer te maken over infrastructuur, servercapaciteit of hardware-installatie omdat dit allemaal wordt verzorgd door de softwareleverancier.  

3. Kostenoptimalisatie 

Welke KMO droomt er niet van een efficiëntere werking die zijn of haar kosten verder kan doen dalen. Dankzij Microsoft Dynamics 365 Business Central  kan je je IT-kosten verder optimaliseren dankzij een eenvoudigere infrastructuur en lagere onderhoudskosten. Je betaalt alleen voor de licenties die je nodig hebt. Hardware, software, onderhoud, updates en upgrades worden niet langer lokaal in jouw organisatie geleverd, geïnstalleerd en uitgevoerd, maar op afstand via de cloud. 

4. Veiligheid en gegevensbescherming 

De laatste jaren is gegevensbescherming steeds belangrijker geworden. Business Central biedt daarin een uitgebreide ondersteuning. Microsoft garandeert regelmatige back-ups van je gegevens en zorgt voor een veilige bewaring van je gegevens.  

5. Innovatie 

Als grote wereldwijde IT-speler, blijft Microsoft sterk inzetten op innovatie in de technologiewereld. Door het wereldwijde partnernetwerk en de enorme en diverse klantengroep van Microsoft-applicaties worden nieuwe behoeften aan functionaliteiten razendsnel gesignaleerd. Bedrijven die hun applicaties gebruiken, krijgen zo toegang tot de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen 

Ben je ook benieuwd hoe Microsoft Dynamics 365 Business Central ook voor jouw bedrijf een meerwaarde kan betekenen? Aarzel dan niet en neem hier contact op met ons.