Vergeet geen gebruik te maken van hogere kostenaftrek bij verplichte e-invoicing

We spraken in onze vorige blog al over de verplichte invoering van digitale facturatie (e-invoicing) vanaf 1 januari 2026. Einvoicing moet de btw-kloof verkleinen en is onderdeel van de doorgedreven administratieve vereenvoudiging van federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Het is het ideale moment om je volledige facturatieflow te digitaliseren. Zeker nu je geniet van een verhoogde kostenaftrek. 

Hoewel het vervelend kan zijn om plots te moeten switchen van facturatiemethode, kan de verplichting op vlak van e-invoicing ook een opportuniteit zijn om je volledige facturatieproces te digitaliseren. En daarbovenop is er tijdelijk een verhoogde kostenaftrek van 120% voor consultancy- en programmeringskosten die ontstaan door de invoering van de verplichtingen die de wet met zich meebrengt. Een ideaal moment dus om je bedrijf verder te digitaliseren. 

Continia Delivery Network 

In onze vorige blog gingen we al dieper in op Microsoft Business Central en de verbinding met het PEPPOL-netwerk. In deze blog leggen we de focus op het Continia Delivery Network. Dat systeem helpt je om je documenten veilig uit te wisselen, beveiligingsrisico’s bij te houden en om compliant te blijven.  

Net als Microsoft Business Central is ook Continia een gecertificeerde PEPPOL Service provider.  Het Continia Delivery Network is ingebouwd in Continia Document Capture en Continia Document Output. Zo kan je veilig en makkelijk elektronische facturen uitwisselen via het PEPPOL eDelivery Network. Eenmaal aangesloten op het PEPPOL-netwerk, heb je ook onmiddellijk toegang tot andere aangesloten organisaties.  

Het mooie aan het Cortinia Delivery Network is dat je elektronische facturen en andere digitale documenten in het juiste formaat kan versturen en ontvangen vanuit Microsoft Business Central. Communiceer dus rechtstreeks met klanten en partners die aangesloten zijn op het PEPPOL-netwerk en verstuur ze op een veilige manier naar al je handelspartners. 

Benieuwd hoe je jouw bedrijf kan aansluiten op het PEPPOL-netwerk en wat de mogelijkheden zijn binnen Microsoft Business Central en Continia? Neem dan snel via deze weg contact op met ons. We helpen met veel plezier je verdere facturatieflow te digitaliseren.