Efficiëntie en productiviteit met Microsoft 365 Business Central

De laatste jaren is efficiëntie steeds belangrijker geworden voor kleine en middelgrote ondernemingen. Microsoft 365 Business Central kan jouw bedrijf helpen doordat het een online alles-in-één oplossing biedt die financiën, verkoop, voorraadbeheer en meer integreert.  Laten we dieper ingaan op hoe je efficiëntie kunt winnen met Business Central.  

Automatiseer routinetaken 

Een eerste manier waarop je Microsoft 365 Business Central kan inzetten is om repetitieve taken zoals facturatie en orderverwerking te automatiseren. Hierdoor verklein je de kans op handmatige fouten, en bespaar je tijd. 

Daarnaast werkt Microsoft 365 Business Central naadloos samen met andere apps van Microsoft zoals Microsoft Excel, Outlook en Teams. Maak dus zoveel mogelijk gebruik van deze integraties om gegevens te delen en efficiënter te communiceren. 

Pas workflows aan 

Microsoft 365 Business Central is het voorbeeld van software op maat. Het stelt je in staat om zonder moeite workflows te configureren die passen bij de behoeften van jouw bedrijf.  

Daarnaast helpt de service je om bottlenecks en inefficiënties in je bedrijfsprocessen te identificeren. Business Central biedt de tools om deze processen te stroomlijnen en te optimaliseren. 

Bijvoorbeeld, stel dat je bedrijf veel tijd kwijt is aan het handmatig verwerken van inkomende bestellingen. Met Business Central kan je een geautomatiseerde workflow opzetten die bestellingen meteen in het systeem invoert, controleert op voorraad, en automatisch facturen genereert. Dit bespaart niet alleen tijd maar vermindert opnieuw het risico op fouten aanzienlijk. 

Gebruik sneltoetsen en zoekfunctionaliteit 

Als je Microsoft 365 Business Central ten volle wil gebruiken, kan het zeker geen kwaad om ook de verschillende sneltoetsen te leren die je helpen bij veelgebruikte acties.  

Gebruik daarnaast de ‘tell me’-zoekbalk om snel pagina’s, rapporten en functies te vinden. Typ simpelweg wat je zoekt, en Business Central wijst je de weg! 

Krachtige tool 

Microsoft 365 Business Central is meer dan alleen een boekhoudprogramma. Het is een krachtige tool die KMO’s helpt om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen, efficiënter te werken en veilig te blijven. Overweeg Business Central als de motor achter jouw bedrijfsgroei. 

Meer vragen over hoe Business Central binnen jouw organisatie kan werken? Neem dan snel contact op met ons of lees onze eerdere blog over de voordelen van Microsoft Business Central op onze website.