Hoe voorkomt u kritische systeemstoringen?

Wanneer een storing toeslaat en u de toegang tot uw IT-systemen verliest, worden doorgaans de eerste 30 minuten gewijd aan het zoeken naar de oorzaak. Daarna moet ook nog de storing worden verholpen om uw systemen weer online te krijgen. Maar hoe kan u kritische systeemstoringen vermijden?

Afhankelijk van de storing en het responsplan kan het uren tot meerdere dagen duren voordat al uw systemen weer optimaal draaien.

90% van alle IT storingen zijn het gevolg van:

  • Stroomstoring
  • Hardwareproblemen
  • Netwerkstoring

Een traditionele back-up verzekert u niet van een continue toegang tot uw bedrijfskritische systemen tijdens dit soort storingen. Heeft u een plan klaarliggen dat ervoor zorgt dat uw bedrijf zo snel mogelijk weer draait?

IT-emergency response

Mocht u op dit moment de toegang tot uw bedrijfskritische systemen verliezen, welk deel van uw bedrijf komt dan helemaal tot stilstand?

De meeste bedrijven werken met een traditioneel back-up systeem. Maar hoe lang duurt het om dat op te starten? En wat gebeurt er als er nieuwe hardware nodig is of als er sprake is van een langdurige stroomstoring?

Uw bedrijfskritische systemen kunnen in die gevallen dagenlang offline zijn. IT-emergency response zorgt voor een doorlopende beveiliging van uw bedrijfskritische systemen. Binnen enkele minuten draait uw bedrijf weer.

Geen toegang hebben tot uw systemen is een enorm probleem en kan serieuze gevolgen hebben voor uw bedrijf. Als een webshop niet bereikbaar is of een productielijn valt stil, gaat veel omzet verloren. Traditionele back-up is goed, maar herstel kan dagen duren. Het is niet de meest efficiënte methode om uw bedrijfskritische systemen weer optimaal draaiende te krijgen.

Met IT-emergency response zijn uw systemen continu gewaarborgd en heeft u toegang tot een online versie in geval van een storing. Uw bedrijf draait weer binnen enkele minuten op deze versie, net zolang totdat uw eigen systemen zijn hersteld. Kunt u het zich veroorloven niet voor deze oplossing te kiezen?

Consumption based hosting

Traditionele server oplossingen zijn doorgaans gebaseerd op piekbelastingen, die alleen tijdens bepaalde momenten in het jaar voorkomen.

Het is een dure oplossing die waarborgt tegen langzame systemen of, in het ergste geval, het verlies van toegang. In de perioden zonder piekbelasting zijn de servers veel te krachtig en heeft uw bedrijf een dure en onnodige overcapaciteit.

Met consumption based hosting betaalt u alleen voor de servercapaciteit die u nodig heeft. De omgeving is schaalbaar en op elk moment aan te passen aan uw behoeften.

Bij een onverwachte belasting wordt de capaciteit automatisch verhoogd of verlaagd om storingen en onnodige kosten voor overcapaciteit te voorkomen. U betaalt alleen voor wat u gebruikt. En zo kan u kritische systeemstoringen vermijden.