De 6 voordelen van digitaliseren

Heeft uw onderneming nog steeds veel papierwerk? Weet u steeds waar uw dossiers liggen en vindt u snel de juiste, volledige gegevens? Wil u graag efficiënter aan het werk kunnen gaan en dit liefst zo snel mogelijk, bijvoorbeeld bij de start van het nieuwe jaar? Digitaliseren brengt heel wat voordelen met zich mee. En om ervoor te zorgen dat de papieren niet door de lucht blijven vliegen op uw kantoor, somt Sonical by TWS voor u graag deze voordelen op.

Beschikbaarheid

Het eerste voordeel van digitaliseren is beschikbaarheid. Door te digitaliseren bent u er op elk moment 100% zeker van dat alle nodige informatie van op alle locaties beschikbaar is voor de nodige personen. In tijden van hybride werken is het dan ook heel belangrijk dat al uw medewerkers op elk moment de nodige documenten kunnen raadplegen. Digitalisatie maakt dit mogelijk.

Efficiëntie

Het tweede voordeel van digitaliseren is efficiëntie. Bij een goede digitalisatie gaat u al snel merken dat het opzoeken en doorgeven van informatie veel efficiënter gebeurt.

Minder fouten

Wanneer uw medewerkers nog heel veel zaken manueel moeten ingeven in heel wat verschillende systemen, is het risico dat men fouten maakt zeer reëel. Dit risico verkleint aanzienlijk wanneer u heel wat processen digitaliseert.

Beter voor milieu

Het spreekt voor zich dat digitalisatie beter is voor het milieu. Het gebruik van minder of zelfs helemaal geen papier, bespaart uiteraard op het verbruik van papier én printerinkt. Wanneer we kijken naar hoe men onnodig veel afdrukt, is de rekening snel gemaakt.

Automatiseren

Een heel belangrijk voordeel van digitaliseren is de mogelijkheid creëren om bepaalde processen te automatiseren. Dit is vaak door het werken met papier minder of niet mogelijk. Een goed voorbeeld is het automatisch inlezen en afpunten van betalingen van klanten, zodat hier geen manuele interventie meer nodig is.

Tijdswinst

Uiteindelijk gaat u, als het volledige proces goed is ingesteld en geconfigureerd, binnen uw bedrijf snel tijdswinst merken. Dankzij deze tijdswinst creeërt u extra tijd voor uw core business.

Zoals u misschien wel merkte is het verhaal van digitaliseren geen of/of verhaal, maar een en/en verhaal. Al deze zes voordelen hangen namelijk aan elkaar vast. Doordat alle nodige documenten en informatie steeds beschikbaar is in de cloud, kan u samen met uw medewerkers efficiënter werken, maakt men minder fouten, heeft u de mogelijkheid om bepaalde processen te automatiseren waardoor u meer tijd heeft voor uw core business én u werkt op een milieuvriendelijke manier. En dat klinkt allemaal heel goed, toch?

Konden we u bij Sonical by TWS helemaal overtuigen van de voordelen van digitalisatie? Wil u graag weten welke processen u allemaal kan digitaliseren om zo efficiënter aan de slag te kunnen gaan? Download dan nu gratis onze online videomodules, waarin Peter u alles uitlegt wat u moet weten en start 2022 op een positieve (en digitale) noot!

Zit u na het bekijken van de video’s nog met vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Sonical by TWS. Ons team van experten staat elke dag opnieuw voor u klaar!