Microsoft 365: voor welke licentie kiest u?

U bent op zoek naar de juiste Microsoft 365-licentie voor uw bedrijf? Maar wanneer u alle verschillende opties bekijkt, hoort u het donderen in Keulen? Bij Sonical by TWS begrijpen we heel goed dat dit geen eenvoudige klus is. Microsoft biedt vandaag de dag namelijk meer dan 30 verschillende pakketten aan. Elk pakket met andere producten, services en features.

De verschillen in deze pakketten kunnen heel klein zijn, maar in de praktijk zijn net deze verschillen heel belangrijk. Bij het kiezen van de juiste licentie moet u met heel wat zaken rekening houden. De volgende vragen kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Voor hoeveel medewerkers moet u een licentie nemen?

De perfecte licentie voor uw bedrijf hangt af van het aantal medewerkers. Heeft u bijvoorbeeld meer dan 300 gebruikers? Dan kijkt u best naar de licenties op Enterprise-niveau. Denk hierbij aan de Microsoft 365 E1, E3 of E5 licenties.

Kleine en middelgrote ondernemingen kiezen best voor de licenties op Business-niveau.

2. Hebben uw medewerkers altijd internettoegang of niet?

Is het nodig dat uw medewerkers de Microsoft apps ook moeten kunnen installeren op hun toestel? Hebben uw medewerkers altijd toegang tot het internet en is het niet nodig om de apps ook op hun toestellen te installeren? Dan kan u kiezen voor het Microsoft 365 Business Basic pakket, of het Microsoft 365 E1 pakket.

Hebben uw medewerkers niet altijd toegang tot internet en moeten ze de onderdelen van het pakket op hun laptop kunnen installeren om offline te kunnen werken? Dan kan u best kiezen voor Microsoft 365 Business Standard of Microsoft 365 E3 of E5.

3. Zijn uw medewerkers vaak onderweg?

Zijn uw medewerkers vaak onderweg en hebben ze ook via hun smartphone toegang nodig tot de Microsoft apps, zoals Outlook, Word en Teams? Dan heeft u uiteraard een pakket nodig waarin de mobiele apps zijn inbegrepen. Het Microsoft 365 Business Standard pakket en het Microsoft 365 E3 of E5 pakket zijn hier het meeste geschikt voor.

4. Welke gespecialiseerde apps heeft uw bedrijf nodig?

De meeste Microsoft 365-licenties bevatten alle standaard apps en enkele specifieke apps zijn alleen beschikbaar bij bepaalde licenties. Heb je bepaalde specifieke apps nodig? Dan moet je ook hier rekening mee houden bij het bepalen van je keuze.

We geven u graag enkele voorbeelden:

  • Wil u dat uw klanten zelf een afspraak kunnen boeken? Dan kiest u best voor Microsoft 365 Business Standard.
  • Wil u uw klantgegevens en contacten makkelijk kunnen beheren met Outlook Customer Manager? Ook dan kiest u best voor Microsoft 365 Business Standard.

5. Voor hoeveel toestellen per gebruiker heeft u een licentie nodig? 

Hybride werken en telewerken zorgen ervoor dat medewerkers op heel wat toestellen werken. Denk maar aan de laptop of desktop op kantoor, de laptop thuis, de tablet, de smartphone… Is dit ook in uw onderneming het geval? Dan is het heel handig om een licentie te kiezen die u toelaat om de Microsoft Office apps op verschillende toestellen te installeren. Kies hierbij voor de licenties Microsoft 365 Business Standard of Microsoft 365 E3 of E5.

Wanneer u een antwoord kon geven op bovenstaande vragen, heeft u al heel wat licenties kunnen uitsluiten. Om u een idee te geven welke licenties nu het vaakst gekozen worden, geeft TWS u de meest verkochte pakketten mee:

  1. Microsoft 365 Business Standard
  2. Microsoft 365 Exchange Online
  3. Microsoft 365 E3
  4. Microsoft 365 Business Basic
  5. Microsoft 365 Apps

 

Kan u toch nog hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste Microsoft 365-licentie voor uw bedrijf? Overloopt u graag met een expert alle mogelijke opties? Neem dan zeker contact op met Sonical by TWS. De experten van Sonical by TWS staan elke dag opnieuw voor u klaar.