Nieuwe service: DNS Filtering – Ga voor meer veiligheid binnen uw bedrijfsnetwerk

Sonical by TWS doet er elke dag opnieuw alles aan om verder te evolueren. Hierbij houden we steeds de noden van onze klanten in het achterhoofd. Wat is er zo voor hen allemaal interessant? Zo merkten we dat er veel vraag was naar meer veiligheid binnen bedrijfsnetwerken. En daarom stellen we u voor aan onze nieuwste service: DNS Filtering!

First things first, what is DNS Filtering?

DNS uitgelegd

Elke website waar u naar surft heeft een eigen achterliggend IP-adres. DNS, of Domain Name System, is het systeem waar al deze adressen naar hun IP-adressen vertaald worden, zodat de browsers weten welke website aan welk IP toebehoort. U kan het dus vergelijken met een telefoonboek, waarbij elke naam een nummer heeft.

Wat is een DNS filter?

Als de DNS een telefoonboek is, kan u de DNS filter bekijken als een beller ID-systeem dat telefoontjes kan blokkeren op basis van een nummer. Bij websites werkt dit volgens hetzelfde principe. U typt een websiteadres (URL) in en de DNS filter kijkt of dit adres toegelaten of veilig is voordat de pagina wordt weergegeven.

Hét grote voordeel hiervan: u krijgt een extra laag beveiliging, zodat malafide websites met spyware, malware en virussen onmiddellijk worden gestopt voordat deze de kans krijgen om geopend te worden door de browser.

DNS filtering uitgelegd

DNS filtering uitgelegd

Waarom is DNS Filtering interessant voor u en uw kmo?

Nu horen we het u al vragen: “Waarom is DNS Filtering interessant voor mij en mijn kmo?” Sta ons toe dat even uit te leggen.

  1. DNS Filtering zorgt voor meer veiligheid: zoals we al zeiden zorgt de DNS Filter ervoor dat onveilige en malafide websites niet openen. Hierdoor kan u er zeker van zijn dat al uw waardevolle bedrijfsgegevens steeds veilig bewaard blijven en dat deze gegevens niet in de handen van de verkeerde personen terecht kunnen komen.
  2. DNS Filtering zorgt voor een hogere productiviteit: het is mogelijk om DNS Filtering in te zetten om de productiviteit op kantoor te verhogen. Zo kan je niet-werk gerelateerde websites blokkeren. Denk hierbij aan social media (Facebook, Twitter…), online webshops (Amazon, Bol.com, Zalando…), nieuwssites, reclame… Deze mogelijkheid kan u per systeem (per gebruiker) inschakelen.

DNS filtering uitgelegd

Kortom, een DNS filter biedt toch wel wat voordelen voor uw bedrijfsnetwerk én u bent er altijd zeker van dat enkel veilige websites worden bezocht.

Wil u daarom graag meer informatie over deze oplossing of over één van onze andere security oplossingen? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op!