De voordelen van digitale telefonie

Bedrijven vervangen de laatste jaren steeds vaker hun klassieke telefooncontracten door een digitale versie. In veel gevallen kiezen ze daarbij voor een Microsoft Teams-licentie binnen Microsoft office 365. Microsoft Teams is namelijk enorm veelzijdig, en herbergt heel wat extra functies buiten het standaard videobellen. TWS gaat in deze blog dieper in op de voordelen van digitale telefonie, en waarom het ook voor uw bedrijf een meerwaarde kan betekenen.

Waar klassieke telefooncentrales vaak gepaard gaan met dure onderhoudscontracten, is dat verleden tijd bij de digitale versie. Buiten een netwerkverbinding is er enkel een bescheiden upgrade van uw bestaande Microsoft Office 365-pakket nodig om digitale telefonie toe te voegen. Daarnaast krijgt u dankzij Microsoft Teams een extra pakket aan mogelijkheden. Zo kunnen uw medewerkers onder meer ook onderling chatten, videobellen, en bestanden delen.

Verbeterde bereikbaarheid

Ook uw bereikbaarheid verbetert dankzij het gebruik van digitale telefonie. Het fysiek doorschakelen van lijnen tijdens een telewerkdag is niet langer nodig. Uw medewerkers kunnen via Microsoft Teams op eender welke locatie gebruik maken van het aan hen toegewezen telefoonnummer. Heb je medewerkers die toch een fysiek toestel verkiezen boven een headset? Ook dat is allemaal mogelijk binnen digitale telefonie.

Daarmee komen we op een derde pluspunt van digitale telefonie. Het systeem is makkelijk en snel aan te passen. Schaalt uw bedrijf op en verwacht u meer telefoontjes? Dan kan u call queues toevoegen of een doorschakelproces instellen. Tijdens een plotse collectieve sluitingsdag, kan u in slechts enkele kliks een digitale assistent instellen die uw klanten op de hoogte brengt.

Eigen digitale centrale

Dankzij TWS hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de parlofoon of deurbel die nu eventueel nog aangesloten is op je bestaande telefooncentrale. Dankzij het gebruik van het zakelijke communicatiesysteem 3CX, zetten we voor u een eigen digitale centrale op. Elke Teams-gebruiker wordt daarin aanzien als een toevoeging op uw telefooncentrale. Door 3CX vervolgens te koppelen aan Teams, kan u alle functies (zoals de deurbel of parlofoon) waar u nu aan gewend bent ook gewoon blijven gebruiken.

Kortom, digitale telefonie biedt verschillende voordelen aan voor bedrijven. Het staat u toe om effici├źnter te werken, en af te stappen van vaak dure onderhoudscontracten bij providers. Daarnaast kan de switch van analoog naar digitaal meestal in een week afgerond zijn. Waar wacht u nog op?

Wie nog met vragen zit over deze oplossing kan terecht op onze website, of u kan contact opnemen met ons via info@tws.be .