Security-as-a-Service als bescherming voor al je gegevens

Cybercrime is de afgelopen jaren sterk toegenomen, en dus is het belangrijk dat u als bedrijf nadenkt over uw eigen digitale veiligheid. In een eerdere blog gingen we al dieper in op hoe u uw KMO cyberveilig kan maken. In deze blog bespreken we hoe onze Security-as-a-Service of kortweg SaaS uw netwerk kan beschermen tegen ongewenste gasten. 

Onze SaaS-oplossing richt zich op bedrijven die een eigen server hebben. De service heeft als doelstelling om uw fysisch netwerk te beveiligen. Om u zo doeltreffend mogelijk te beschermen, werken we met Fortinet, de marktleider op vlak van unified threat management.

Firewall

We starten ons SaaS-traject steeds met het plaatsen van een firewall tussen uw netwerk en de internetmodem zodat we cybercriminelen kunnen weren. Een firewall kan je beschouwen als een soort van onzichtbare muur die we rond uw burcht (of bedrijf in dit geval) bouwen om mensen met slechte bedoelingen buiten te houden.

Nadat de digitale muren zijn opgetrokken, stellen we ook een monitoringsdienst in. Zo zijn we meteen op de hoogte als er iemand u dreigt aan te vallen, of ergens een gat in uw muur probeert te slaan. Als laatste punt, zorgen we ook voor een licentie van uw firewall. Daarmee kunnen we uw bescherming nog verder uitbreiden.

Een firewall alleen is vandaag de dag helaas niet voldoende om uw bedrijf volledig te beschermen. Daarom kijken we ook naar uw VPN-verbindingen. Nu telewerk een standaard geworden is, is het ook belangrijk de verbinding van je medewerkers te beveiligen die vanop een afstand werken.

Met een DNS-filter kijken we dan weer op basis van het IP-adres na of een website op een zwarte lijst staat of niet. Als dat het geval is, wordt die website geblokkeerd en kunt u of uw medewerkers die niet meer bezoeken. Zo krijgt u terug de controle over welke websites uw medewerkers wel en niet kunnen bezoeken, en vermijdt u mogelijke problemen.

Update- en back-upbeleid

Om de cirkel rond te maken, voorzien we tenslotte ook een gezond update- en back-upbeleid. Dat kan zowel op uw server on premise zijn, als in de cloud. We zorgen ervoor dat u en uw medewerkers alle nodige updates krijgen van zodra ze beschikbaar worden. En we back-uppen daarnaast ook de data van zowel uw serveromgevingen, als van Microsoft 365-instanties zoals Outlook, Sharepoint, OneDrive, … . Zo zet u alvast een eerste stap richting een cyberveilige omgeving voor uw bedrijf.

Heeft u nog vragen over hoe Security-as-a-Service uw netwerk kan beschermen, of hoe u de beveiliging binnen uw bedrijf kan verbeteren? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website, of contacteer ons team van experten rechtstreeks via info@tws.be .