CoreTalents: centraal databeheer met business central

De juiste studie, een passend beroep en daarna een boeiende job. CoreTalents wil u bijstaan op belangrijke kruispunten in uw leven. Het bedrijf ontwikkelde een uniek KernTalentenonderzoek dat terugkijkt naar uw kinderjaren. U hoeft dus niet meer tot uw 40e of 50e te wachten om na veel trial & error te ontdekken wat u energie geeft of kost.

CoreTalents is aan een mooi groeiverhaal bezig. Met intussen meer dan 400 analisten helpen ze dagelijks heel wat mensen dichter bij zichzelf te komen. Maar hoe verzamelt u, op een gestructureerde manier, de gegevens van duizenden mensen en de resultaten van evenveel onderzoeken? Een database-vraagstuk waar TWS raad mee wist!

De uitdaging

Sinds 7 jaar werkt CoreTalents met een online platform. Dit platform kunnen alle gecertificeerde CoreTalent-analisten gebruiken om rapporten te downloaden en analyses in te geven. De data die hiermee gepaard gaat? Die hield men ‘makkelijk’ en ouderwets bij in excelsheets. Hoe meer het bedrijf hun groeispurt verderzette, hoe sneller men inzag dat dit enkele problemen met zich mee bracht. Denk maar aan het feit dat alle excelfiles vatbaar zijn voor fouten, dat de data te veel verspreid zat…

Wanneer u als klant vraagt om uw mailadres aan te passen in de database, klinkt dat als een eenvoudige taak. Maar als uw mailadres opduikt in 6 verschillende excelsheets, zorgt dat voor heel wat kopzorgen bij het bedrijf in kwestie. Om te beantwoorden aan hun groeivraagstuk, implementeerde TWS verschillende modules van Business Central om alle data te structureren.

Van analyse tot centraal databeheer

Dirk Sterkendries, zaakvoerder bij CoreTalents, zat bij de aanvang van het project nog met enkele twijfels: “Investeren in IT betekent niet altijd beter en sneller. Bovendien heb ik in het verleden zelf automatisaties willen opzetten, waarbij wij onze werkmethode moesten aanpassen aan het IT-pakket. Gelukkig werkt men bij TWS anders. Dankzij een doorgedreven analyse stemde TWS de modules van Business Central af aan onze werkwijze, in de plaats van andersom. Bovendien werd het heel snel duidelijk dat de kans op fouten aanzienlijk vermindert en dat het heel wat tijdswinst oplevert.”

TWS startte dit project met een doorgedreven analyse van de huidige data: welke info is er en waar zit deze verspreid? Na de analyse namen we de tijd om de data uitgebreid te bespreken en gingen we na hoe we deze konden structureren. Meteen nadien werd het pakket op maat ontwikkeld in business central en werden de juiste procedures opgestart.

Dan volgde de belangrijkste stap: de migratie. Alle datapunten migreren naar de gecentraliseerde database. Tegelijkertijd implementeerden en customizeden we de nodige modules.

Na de eerste overstap is het altijd essentieel om voldoende tijd te nemen om alles uitvoerig te testen. De nieuwe database van CoreTalents wordt nu volop gefinetuned en de laatste linken met het bestaande platform worden gelegd. Binnen enkele weken zal alles volledig up and running zijn.