Een efficiënte powerapp voor Technicel

Technicel staat niet alleen bekend als technische groothandel voor vloerders, maar geeft ook advies en zorgt voor opleidingen rond alle tegeltechnieken. Alle materialen gaan rechtstreeks van de fabrikant naar de vloerder.

Wie aan groothandel denkt, denkt meteen aan een grote stock. En die stock moet op regelmatige basis ook geteld worden. Om dit efficiënt en automatisch te laten verlopen, deed men bij Technicel beroep op Sonical by TWS.

Uitdaging

Technicel staat voor hoogkwalitatieve en innovatieve systeemoplossingen voor de vakman. Het bedrijf maakte een selectie uit enkele vooraanstaande fabrikanten van tegellijmen, bouwplaten, afvoertechnieken enzovoort. Al deze fabrikanten zijn elk op zich bezig met doorgedreven productontwikkeling en kwaliteitszin. Door middel van het geven van technisch advies en het verzorgen van allerlei opleidingen, tracht Technicel de vakman en de fabrikant dichter bij elkaar te brengen.

Met zes vestigingen, werd de stock van Technicel steeds groter. Het gevolg? Alles manueel tellen, noteren en overtypen in het ERP-systeem vroeg steeds meer tijd. Nu gebeurt deze telling sneller en geautomatiseerd.

Efficiëntie staat op één

“Sonical by TWS hielp ons met het uitwerken van een efficiënter proces voor onze stocktelling.” Zegt Karen Steurs, Management Assistant bij Technicel. “Voor we bij Sonical by TWS aanklopten met de vraag om een nieuw systeem uit te werken voor onze stocktelling, gebeurde deze manueel. Met pen en papier gingen we doorheen het magazijn en schreven we handmatig de stock op. Dit gaven we nadien dan ook handmatig in in het ERP-systeem. Initieel was onze vraag om met behulp van barcodes dit proces efficiënter te maken, maar Sonical by TWS had een ander voorstel.”

“Sonical by TWS bouwde voor ons een Powerapp die op Ipads draait. Deze app haalt de lijst van de stock rechtstreeks uit het ERP-pakket en zorgt er ook voor dat de waarden van de telling rechtstreeks in de database van ERP worden geplaatst. Zo kunnen wij veel efficiënter te werk gaan.”

Snelle en goedkope installatie van de Powerapp

Zo’n Powerapp bouwen kan relatief snel en goedkoop. Om de Powerapp te installeren, ging Sonical by TWS stap voor stap te werk. Als eerste deden we een analyse bij de klant en stelden we gericht een aantal vragen: wat moet er te zien zijn op het scherm? Welke velden zijn er nodig? Hoe willen jullie de waarden ingeven? Wie moet dit doen en hoe loopt de security?

Na de analyse gingen wij aan de slag met de uitwerking aan de ERP-kant en database. Tegelijk ontwikkelden we de Powerapp. Als laatste zorgden we voor een uitgebreide test en eventuele bijsturing.

Powerapp Technicel

Fijn contact en betrokkenheid staan steeds voorop

“Vooral het fijne contact en de betrokkenheid van Sonical by TWS maakt dat wij een zeer tevreden klant zijn. Als we vragen hebben, staan ze meteen voor ons klaar en bij problemen kunnen we altijd op hen rekenen. We kunnen hier zeker spreken van een aangename samenwerking.”

Sonical by TWS is heel blij een bedrijf als Technicel, met zes vestigingen, te mogen ondersteunen en begeleiden naar efficiënter werken.